Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.maija plkst. 6.30 līdz 2.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 118 izsaukumus – 98 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 39 kūlas  un 16 meža ugunsgrēkiem, 13 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 03.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur bija aizdegusies neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekota vienstāvu koka māja pilnā  120m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Plkst. 07.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 03.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Akmens ielu Rīgā, kur dega piecas vieglā automašīnas 40m2 platībā un šķūnīši 160m2 platībā. Sadūmojuma dēļ ugunsdzēsēji glābēji no blakus ēkas izglāba 15 un evakuēja divus cilvēkus. Plkst. 07.33 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Vakar plkst.12.51 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Dobeles pagastu, kur blakus dzelzceļa līnijai dega meža zemsedze un kūla deviņu hektāru platībā. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu plkst. 20.01 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

 

Plkst. 14.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts pilnā 160m2 platībā, divi šķūņi 40m2 un 10m2 platībā, un koka žogs 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, to skaitā viens ugunsdzēsējs glābējs, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 15.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dobeles novada Bikstu pagastā, kur pie dzelzceļa līnijas dega kūla un meža zemsedze 15 hektāru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens VUGD ugunsdzēsējs glābējs. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu un Latvijas Dzelzceļa ugunsdzēsības un glābšanas sektoru plkst. 23.00 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 23.31 tika saņemts izsaukums uz Ogres novadu, kur dega kravas automašīna 20m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 01.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpes noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Savukārt viens cilvēks Rīgā no Daugavas tika izglābts.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa