Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.marta plkst. 6.30 līdz 21.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā arī pieciem kūlas ugunsgrēkiem, astoņus uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst.13.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija pamanīts, ka pa dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklī uz ieslēgtas gāzes plīts deg ēdiens 0,1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst.14.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Neskaitot gadījumu, kurā cieta cilvēks, vakar vēl divos gadījumos dega uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. VUGD vidēji trīs reizes diennaktī saņem šādus izsaukumus. Piesvilušais ēdiens parasti deg nelielā plātībā, tomēr tā radītais piedūmojums rada vislielāko apdraudējumu gan dzīvokļa iemītniekiem, gan kaimiņiem.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu! Neatstājiet to bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts! Uzstādiet mājoklī dūmu detektoru, kas palīdzēs savlaicīgi pamanīt mājoklī izveidojušos piedūmojumu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, sadzīves mantas un mēbeles dzīvoklī lifta bremžu sistēmas spole, blenderis, kūla, neapsaimniekotas ēkas siena, sadzīves priekšmeti šķūnī, pagrabā un kāpņu telpā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa