Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.marta plkst. 6.30 līdz 22.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 40 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā arī trim kūlas ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.03 Bauskas un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novadu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties iekļuva otrā stāva dzīvoklī, no kura nāca dūmi. Tajā tika atrasts cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Dzīvoklī dega ledusskapis un zem tā esošā grīda 2m2 platībā. Pārmeklējot dzīvokli, ugunsdzēsēji glābēji tajā atrada suni, kas tika nodots kaimiņiem. Plkst. 16.35 ugunsgrēks tika likvidēts, ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un pārbaudīja arī pārējos dzīvokļus, lai pārliecinātos, ka tajos esošie cilvēki nav apdraudēti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divos gadījumos elektrosadales skapis, lifta elektromotors, apkures katlu telpa un palīgtelpas, trīs vieglās automašīnas, sodrēji divu ēku dūmvados.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa