Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.marta plkst. 6.30 līdz 20.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst.19.06 saņēmām izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, kur dzīvojamās mājas pagrabā bija jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka smakas koncentrācija ir neliela, turklāt smaka tika konstatēta arī Stabu ielā. Notikuma vietā tika ierobežota satiksme un no tuvākajām ēkām tika evakuēti iedzīvotāji. Sadarbībā ar Gāzes avārijas dienestu tika konstatēts, ka notekūdeņu kanalizācijā, iespējams, tikuši izlieti gāze balona pārpalikumi – gāzes šķidrā frakcija un smaka cirkulē pa komunikācijas sistēmu. Tika uzsākta kanalizācijas sistēmas ventilēšana. Ap plkst.22.30 bīstamā situācija tika novērta, iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos un transporta kustība abās ielās tika atjaunota. Notikuma vietā Gāzes avārijas dienests turpināja uzraudzīt situāciju. Iespējams, tuvāko dienu laikā notikuma vietā būs jūtama gāzei līdzīga smaka, tādēļ iedzīvotājiem ieteicams turēt aizvērtus logus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, elektroinstalācijas vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, privātmājas virtuve, dārza māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa