Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.februāra plkst. 6.30 līdz 26.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp divus uz kūlas ugunsgrēkiem, 23 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 19.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības bulvāri Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzīvokļu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas ceturtā stāva dzīvoklis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 20 cilvēki, bet, izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus. Plkst. 21.03 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 20m2.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, zaru kaudze, žogs, riepas, sodrēji piecu ēku dūmvados, piecas vieglās automašīnas un divi šķūņi.

Vakardien plkst. 15.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salaspilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, apmēram četrus metrus dziļā bedrē, kura sagruva, atrodas divi cilvēki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka bija noticis būvbedres malu nogruvums un divi cilvēki bija daļēji aprakti. Ugunsdzēsēji glābēji abus cilvēkus atraka un, izmantojot imobilizācijas dēli un kāpnes cilvēkus nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.31 darbi tika pabeigti.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Ķekavas novadā palīdzēja zirgam, kurš saviem spēkiem stallī nevarēja piecelties un pastāvēja aizdomas, ka ir apdraudēta dzīvnieka veselība. Izmantojot hidraulisko manipulatoru un pneimatiskos spilvenus, glābējiem izdevās dzīvnieku piecelt un tālāk jau zirgs pārvietojās saviem spēkiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa