Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.februāra plkst. 6.30 līdz 8.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēkiem un 23 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kaimiņi jau no sadūmotā dzīvokļa bija izveduši tur esošo cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēkā dega sadzīves mantas 2m2 platībā un ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba kaķi. Plkst. 19.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības slēdzis, sodrēji sešu ēku dūmvados, šķūnis ar malku un sadzīves mantas, šķūņi, neapsaimniekota ēka.

Ugunsdzēsēji glābēji gandrīz ik dienu dodas uz izsaukumiem saistībā ar dūmvadā degošiem sodrējiem. VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā – var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu. VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli un uzstādīt dūmu detektorus!

Vakarnakt ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Buļļupi Rīgā, kur kā informēja aculiecinieki, iespējams, suns slīkst upē, jo var dzirdēt, ka kāds kauc uz ledus. Notikuma vietā, izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji izglāba ledū ielūzušo suni, nogādāja krastā un nodeva veterinārās klīnikas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa