Jaunumi

17. janvārī Liepājā, pie Beberliņu ūdenskrātuves, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīkos noslēdzošās, projekta “Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē” (“Safety first!”), praktiskās mācības ūdenslīdējiem un glābējiem uz ūdens.

Praktisko mācību laikā tiks inscenēts negadījums uz ūdens, kura laikā nepieciešams veikt glābšanas darbus uz ūdens un zemūdens meklēšanas darbus zemas temperatūras apstākļos.

Praktiskajās apmācībās piedalīsies kopumā 100 pārstāvji no VUGD, Lietuvas ugunsdzēsības un glābšanas departamenta, Ventspils pašvaldības policijas, Liepājas pašvaldības iestādes “Komunālā pārvalde”, Pāvilostas novada pašvaldības un SIA “Neringos komunalininkas”.

Šis ir noslēdzošais projekta “Safety First!” pasākums – turpinājums jau iepriekš notikušajām divām praktiskajām mācībām.

Projekta “Safety First!” ilgums ir 22 mēneši un tas tiek realizēts Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros. Kopējais projekta finansējums ir 589 336 eiro, no kuriem 85% jeb 500 936,31 eiro finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds. Programmas mērķis ir sekmēt reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Vairāk par programmu: www.latlit.eu un www.europa.eu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa