Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.janvāra plkst. 6.30 līdz 11.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet 13  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 8.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dagdas novadu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 12.48 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 100m2.

Plkst. 11.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas 3m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 19.08 tika saņemts izsaukums uz Blaumaņa ielu Rīgā, kur no neapsaimniekotas ēkas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg sešstāvu ēka, izveidojies spēcīgs sadūmojums un ēkas iekšpusē pastāv liesmu izplatīšanās draudi pa ēkā esošo komunikācijas šahtu. Plkst. 23.36 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 230m2 platībā dega pārsegumi un būvmateriāli visos ēkas stāvos (pirmais stāvs 30m2 platībā, otrais stāvs 16m2 platībā, trešais stāvs 6m2 platībā, ceturtais stāvs 26m2 platībā, piektais stāvs 62m2 platībā, sestais stāvs 70m2 platībā un bēniņi 20m2 platībā).

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības līnijas balsts, kūdra, sodrēji 6 ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, katlu telpa, ēkas starpstāvu siltinājums, šķūnis un dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa