Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.janvāra plkst. 6.30 līdz 10.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēkiem un 11 uz glābšanas darbiem, bet 15  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 8.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Virbu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēka deg 130m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Plkst. 12.00 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbos iesaistījās arī Virbu pašvaldības ugunsdzēsēju formējums.

Naktī plkst. 2.19 tika saņemts izsaukums uz Čiekurkalna šķērslīniju Rīgā, kur bija redzami dūmi un liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg metāla konteiners, blakus esošās ēkas jumts, divas vieglās automašīnas un atkritumi 45m2 platībā un pastāv liesmu izplatīšanās draudi. Plkst. 5.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sodrēji trīs ēku dūmvados, veļas mašīnas, vieglā automašīna, ēkas pārsegums, saimniecības ēka un dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa