Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.decembra plkst. 6.30 līdz 13.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 22.26 saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Variņu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu mūra ēka ar mansardu, tai ir iebrucis jumts un pastāv uguns izplatīšanās draudi. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 1.21 un kopējā ēkas degšanas platība ir 200m2. Šobrīd turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Plkst. 23.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stendes ielu Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī dega grīda 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un dzīvojamās mājas kaimiņi no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, malka, elektrības sadales skapis, automašīnas detaļas, riepas, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, ugunsdzēsēji glābēji Aglonas ielā Rīgā notvēra caur ventilācijas šahtu dzīvoklī ielidojušu putnu un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa