Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.decembra plkst. 6.30 līdz 5.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 38 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 19.51 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu blakus dzīvojamai mājai deg šķūnis un malkas kaudze 30m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 22.10 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.26 saņemts izsaukums uz Pārgaujas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka saimniecības ēka 70m2 platībā un blakus esošais siens 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 00.34 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, briketes, elektrības stabs, urbšanas iekārta, vieglā automašīna, galds, grīda, dzīvojamās mājas starpsiena, starpstāvu pārsegums, dārza māja, saimniecības ēka,

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Andreja Pumpura ielā Lielvārdē no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa