Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.novembra plkst. 6.30 līdz 30.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no augšējo stāvu dzīvokļiem virtuvē un balkonā deg sadzīves mantas un mēbeles 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 15.23 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.40 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Codes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamai mājai deg jumta kore, pirmā stāva istaba un koridors 60m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Plkst. 22.24 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji deviņu ēku dūmvados, meža zemsedze, elektrības sadales skapis, vieglā automašīna, auto treilers, dzīvojamās mājas starpsiena un starpstāvu pārsegums, dzīvojamās mājas siena, jumts un piebūvēta garāža, dārza māja ar piebūvi, ražošanas ēka un trīs dzīvojamās mājas.

Vakar Ludzas novada Istras pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa