Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.novembra plkst. 6.30 līdz 28.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 20.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka no piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva ir redzami dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba astoņus cilvēkus, no kuriem četri bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Dzīvojamā mājā dega dzīvoklis 30m2 platībā un starpstāvu pārsegums 10m2 platībā. Plkst. 00.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Lai samazinātu iespēju ciest vai iet bojā ugunsgrēkā, VUGD aicina ierīkot dūmu detektorus, kas mājokļa iemītniekus ar skaļu signālu brīdinās par draudošajām briesmām!

Šonakt plkst. 00.37 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumts 50m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās pasargāt blakus esošo ēku un plkst. 3.28 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas jumts un dzīvojamā māja.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kristapa ielā Rīgā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa