Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.novembra plkst. 6.30 līdz 27.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 32 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakarnakt plkst. 23.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas pirmā stāva redzamas liesmas un pastāv spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Plkst. 2.55 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 40m2 platībā dega ēkas pirmais stāvs.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, svece, būvgruži, žogs un saimniecības ēka, sodrēji un ēkas koka konstrukcija, saimniecības ēka un dzīvojamā māja.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Krāslavas novadā kopā ar Valsts policijas darbiniekiem atrada meža apmaldījušos cilvēku, bet Rīgā cilvēkam no sapampušas rokas pirksta noņemts gredzens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa