Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 24.novembra plkst. 6.30 līdz 26.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 75 izsaukumus, no kuriem 28 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 6.59 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka mājā dega sadzīves mēbeles 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kalnciema ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no sešstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta nāk dūmi un gandrīz visi stāvi deg ar atklātu liesmu un uguns strauji izplatās. Tā kā ēkas iekšpusē griesti bija no koka un apdeguši krita lejā un ēkas starpstāvu pārsegumi draudēja iegrūt, dzēšanas darbus veikt iekšpusē bija bīstami pašiem glābējiem, tāpēc ugunsgrēka dzēšana tika veikta no ārpuses. Svētdien plkst. 7.16 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt, novēršot liesmu tālāko izplatību uz citām ēkām un tajā kopumā 4650m2 platībā dega sešstāvu neapsaimniekotās ēkas visi stāvi un jumts. Patlaban turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 17.36 saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Padures pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, deg vienstāvu saimniecības ēkas viena 400m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt ēkas otru daļu. Plkst. 22.35 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, krāsns apšuvums, četras vieglās automašīnas, šķelda, dzīvojamās mājas ārsiena un starpsiena, trīs dārza mājas, divas pirtis, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Naktī uz svētdienu ugunsdzēsēji glābēji Andrejostas ielā Rīgā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Slāvu ielā Rīgā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa