Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.novembra plkst. 6.30 līdz 23.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.38 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Rembates pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas ārsiena, otrais stāvs un bēniņi 100m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbu, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 14.55 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.35 saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kādā no dzīvokļiem pie krāsns deg malka 3m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās mājas izglāba septiņus cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.17 ugunsgrēks likvidēts.

Lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu nav nepieciešami lieli finansiālie ieguldījumi, bet gan atbildība un zināšanas - lai malkas plītis padarītu ikdienas lietošanā drošas, tām periodiski nepieciešama atjaunošana, rūpīgi aizsmērējot radušās plaisas, nomainot izdegušo cepeškrāsni, nostiprinot durtiņas un nenovietojot blakus viegli uzliesmojošus priekšmetus, kā piemēram – malku vai papīrus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, gaiteņa grīda, griestu apdare, pirts starpstāvu pārsegums, starpsiena dzīvojamā mājā, divas dārza mājas un sodrēji trīs ēku dūmvados. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa