Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 17.novembra plkst. 6.30 līdz 20.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 117 izsaukumus, no kuriem 60 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 8.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mālpils novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 40m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 13.21 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 1.09 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Kuldīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas pirmajā stāvā un viss otrais stāvs 50m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 3.09 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst. 2.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Jelgavā, kur jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā bija redzams, ka no ēkas pirmā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Caur logu iekļūstot dzīvoklī konstatēts, ka bija piededzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 2.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz pirmdienu plkst. 2.47 saņemts izsaukums uz Smiltenes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 25m2 platībā deg šķūnis. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 4.54 ugunsgrēks likvidēts.

Pirmdien plkst. 20.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu divstāvu neapsaimniekotu ēku Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka neapsaimniekotās ēkas pirmajā stāvā deg sadzīves atkritumi 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.18 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji septiņu ēku dūmvados, zaru kaudze, lāpas, celtniecības materiāli, sadzīves mantas, elektrības vadi, četras vieglās automašīnas, divas kravas automašīnas, dzīvojamās mājas starpsiena, pirts telpa, četras dārza mājas, pirts, šķūnis, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien ap plkst. 17.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur mežā apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Rundāles novadā, Rīgā un Liepājā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa