Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.novembra plkst. 6.30 līdz 14.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdien 0,01m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.09 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūtsmēslu un salmu kaudze, elektrības sadales skapis, neapsaimniekota ēka un dzīvojamās mājas garāžas grīda.

Vakar ap plkst. 19.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Balvu novada Bērzpils pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot VUGD un Valsts policijas automašīnu skaņas un gaismas signālus, kā arī saziņu caur mobilo telefonu, cilvēks tika atrasts.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa