Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.novembra plkst. 6.30 līdz 6.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 11 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rēzeknē, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 2m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba četrus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 17.05.

Plkst. 19.59 VUGD saņēma izsaukumu uz Rūjienas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvojamā māja deg pilnā 200m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 3.51 ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbos piedalījās arī Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji ēkas dūmvadā, vieglā automašīna, ēkas griesti, šķūnis un dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa