Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.novembra plkst. 6.30 līdz 2.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 11.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Jūrmalā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 124m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 15.30 ugunsgrēks likvidēts.

Šorīt plkst. 5.31 saņemts izsaukums uz kādu dzīvojamo māju Daugavpilī, no kuras logiem redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu ēka 80m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 7.27 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts ugunskurs, trīs vieglās automašīnas, elektrības vadi un griestu pārsegums, noliktavas telpa, dārza māja, trīs šķūņi, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Krustpils novada Kūku pagastā no akas izcēla tajā iekritušu govi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa