Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.oktobra plkst. 6.30 līdz 1.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 41 izsaukumu – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 16.58 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.15 saņemts izsaukums Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg koka dzīvojamā māja 50m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu bojāgājušu cilvēku. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 22.21.

Plkst. 21.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz dzīvojamo māju Rīgā, kur jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg mēbeles 5m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva NMPD mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 23.48 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra, elektrības vadi, mēbeles, divas vieglās automašīnas, dzīvoklī dega grīda, saimniecības ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa