Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.oktobra plkst. 6.30 līdz 31.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 35 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 12.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu kādā  daudzdzīvokļu mājā Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas stāviem deg dzīvoklis. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba 4  cilvēkus. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 15.55  ugunsgrēks tika likvidēts un tajā dega dzīvoklis 25m2 platībā un virs degošā dzīvokļa esošā grīda 1m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, koks, riepas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, apkures telpa un malkas šķūnis, trīs šķūņi ar garāžu, sodrēji deviņu ēku dūmvados.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ventspils novadā no 5metrus dziļas akas izcēla kaķi, bet Babītes novadā atbrīvoja dzīvojamās mājas kamīnā esošu pūci, kura tur bija iekritusi caur skursteni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa