Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.oktobra plkst. 6.30 līdz 30.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.59 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dundagas novada Kolkas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas jumts 70m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.33.

Plkst. 21.54 tika saņemts izsaukums uz Terēzes ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg paklājs 0,3m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa, ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, izglāba vienu cilvēku. Plkst. 22.25 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 3.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ilūkstes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 5.15 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā likvidācijas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, zaru kaudze, riepas, dzīvojamās mājas starpsiena un neapsaimniekota ēka.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Mārupes novada Tīrainē no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa