Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 27.oktobra plkst. 6.30 līdz 29.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 68 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Plkst. 21.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsīm, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas dzīvoklī bija degusi veļas mašīna 0,5m2 platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Naktī uz svētdienu plkst. 1.07 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzstāvu māju Jūrmalā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg dzīvoklis 66m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba septiņus cilvēkus, no kuriem viens tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Plkst. 5.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst. 19.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Pļaviņu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 1.25 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, koks, dēļu kaudze, riepas, fritiera katls, elektrības vadi, televizors, ēkas siltinājums, piecas vieglās automašīnas, pārvietojamā tualete, griestu pārsegums, dzīvojamā māja, sodrēji divu ēku dūmvados un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Aglonas ielā Rīgā atbrīvoja kaķi, kurš bija iesprūdis starp loga vērtni un rāmi, bet Cēsu novada Vaives pagastā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa