Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.oktobra plkst. 6.30 līdz 19.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 39 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra, lapu kaudzes, sadzīves mantas, lifta elektromotors, divas vieglās automašīnas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Auces novada Vecauces pagastā, kur dega sausās lapas 20m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 20.29, bet plkst. 21.17 ugunsgrēks likvidēts.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgas ielā Jūrmalā atbrīvoja garāžā iesprūdušu kaķi, Zemgales ielā Dobelē izcēla akā iekritušu suni, Skolas ielā Daugavpilī no koka nocēla kaķi, bet Rēzeknes ielā Daugavpilī atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa