Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 6.oktobra plkst. 6.30 līdz 8.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 93 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu un 36 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 10.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Sila ielu Iecavā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,03m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Šonakt plkst. 3.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Anniņmuižas bulvāri Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kāpņu telpā trīspadsmitajā stāvā deg ledusskapis 2m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 70 cilvēkus. Plkst. 5.15 ugunsgrēks likvidēts. 

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, zaru kaudze, celms, koks, meža zemsedze, elektrības instalācija, elektrības vadi, lampa, gāzes plīts, sešas vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas ārsiena, divas pirtis, neapsaimniekota ēka, divas dzīvojamās mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien ap plkst. 16.30 saņemts izsaukums uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem, izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēki tika atrasti, bet tā kā tie atradās pretējā upes krastā, un nebija atrodami piebraucamie ceļi, tad abi cilvēki, izmantojot glābšanas dēli tika pārcelti uz upes otru krastu.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Kartupeļu ielā Rīgā no otrā stāva balkona nocēla kaķi, Ventspils novada Tārgales pagastā un Saulkrastu novada Pabažos no kokiem nocēla kaķus, bet Vidzemes alejā Rīgā atbrīvoja makšķerauklā sapinušos gulbi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa