Jaunumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi, Šauļu pašvaldības administrāciju un Šauļu Apriņķa Ugunsdzēsības un Glābšanas pārvaldi uzsāk īstenot projektu “Tehniskās bāzes un operatīvo dienestu speciālistu fiziskās kapacitātes uzlabošana Latvijas un Lietuvas pierobežā”. 14.septembrī notika projekta atklāšanas pasākums, kurā tikās visu iesaistīto dienestu un pašvaldību pārstāvji.

Lai uzlabotu Latvijas un Lietuvas ugunsdzēsības un glābšanas dienestu efektivitāti Zemgales un Šauļu pierobežas reģionos, tiks veikti infrastruktūras uzlabošanas darbi un stiprināta speciālistu kapacitāti, lai nodrošinātu pārrobežu sadarbību ārkārtas situācijās. Projekta “Tehniskās bāzes un operatīvo dienestu speciālistu fiziskās kapacitātes uzlabošana Latvijas un Lietuvas pierobežā” (All for safety, LLI-372) ietvaros paredzēts atjaunot VUGD Zemgales reģiona brigādes  Jelgavas daļas sporta zāli, iegādāties profesionālu sporta inventāru, ugunsdzēsības sporta mācību torni, nodrošināt amatpersonu dalību treniņnometnē, organizēt dalību pārrobežas ugunsdzēsības sporta sacensībās, kā arī organizēt VUGD darbinieku dalību sešu mēnešu amatpersonu fiziskās sagatavotības monitoringā.

Projekts “Tehniskās bāzes un operatīvo dienestu speciālistu fiziskās kapacitātes uzlabošana Latvijas un Lietuvas pierobežā” (All for safety, LLI-372) tiek īstenots  Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros. Kopējās projekta izmaksas ir 564 290.39 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 479 646.82 EUR, projekts jārealizē divu gadu laikā – līdz 2020.gada 30.jūnijam. 

Eiropas Reģionālās attīstības fonda Interreg Latvijas – Lietuvas programmas 2014.–2020.gadam mērķis ir sekmēt programmas reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Papildu informācija par Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmu 2014.-2020.gadam pieejama tīmekļvietnē: www.latlit.eu.

 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa