Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 29.septembra plkst. 6.30 līdz 1.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 85 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu pamestas mūra ēkas jumts 150m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.32 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 23.33 saņemts izsaukums uz Jūras ielu Engurē, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg sabiedriskas ēkas piebūve 200m2 platībā un blakus esošs šķūnis 140m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 3.31 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, malka, zaru kaudze, sadzīves mantas, šūšanas piederumi, žogs, elektrības stabs, elektrības skaitītājs, elektrības vadi, tvaika nosūcējs, četras vieglās automašīnas, starpsiena pie dūmvada, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, dzīvokļa grīda un dīvāns, neapsaimniekotas ēkas ārsiena, garāžas jumts, divas pirtis, četras dārza mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novada Līksnas pagastā notvēra ievainotu gulbi un nogādāja dzīvnieku patversmē, bet Lielajā ielā Daugavpilī notvēra veikalā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa