Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.septembra plkst. 6.30 līdz 26.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Piņķos, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu 20m2 platībā deg baznīcas tornis. Plkst. 21.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 20.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg trīsstāvu dzīvojamās mājas priekštelpa un izveidojies liels sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, izmantojot saimniecības trepes un paklājus, aculiecinieki no piedūmotās ēkas izglāba 10 cilvēkus. Savukārt ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot izbīdāmās kāpnes un glābšanas maskas, no ēkas izglāba 22 cilvēkus. No visiem izglābtajiem cilvēkiem, septiņi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Kopumā ugunsgrēkā dega ēkas kāpņu telpas priekštelpa 30m2 platībā un plkst. 23.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, putekļi sildierīcē, sadzīves mantas, divi elektrības stabi, veļas mašīna, mikroautobuss, kūts, pārcēlāja māja, saimniecības ēka, dzīvojamā māja un divos gadījumos sodrēji ēkas dūmvadā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Olaines novadā no suņu būdas izcēla bebru, kuru tālāk nogādāja netālu esošajā grāvī, Ogrē atbrīvoja metāla žogā iestrēgušu suni, bet Rīgā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa