Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.septembra plkst. 6.30 līdz 21.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 74 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu un 24 uz glābšanas darbiem, bet 18 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siltumizolācija, celms, skaidas, sausā zāle, koki, kūdra, krūmi, malka, meža zemsedze, elektrības vadi, būvmateriāli, kravas automašīna, dārza māja, malkas šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Silmalas pagastā, kur 2 hektāru platībā dega salmi. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 17.51, bet plkst. 19.03 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar ap plkst. 10.00 saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Stradu pagastu, kur ezerā redzama laiva, kurā neatrodas neviens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji piepeldēja pie laivas un konstatēja, ka starp laivu un airi ūdenī atrodas cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji noslīkušo cilvēku izcēla krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Ap plkst. 18.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salas novada Salas pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Skanstinieku ielā Rīgā no koka nocēla kaķi, bet Rēzeknes novada Ozolaines pagastā notvēra degvielas uzpildes stacijā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa