Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.septembra plkst. 6.30 līdz 19.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 48 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 2.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ormaņu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka neapdzīvota ēka 148m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 5.57.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divi puķu podi, sausā zāle, skaidas, krūmi, kūdra, malkas kaudze, meža zemsedze, griestu lampa, elektrības transformators, terases jumts, sešas dārza mājas, pirts, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar Atpūtas ielā Carnikavā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Gulbenes novada Stāmerienas pagastā no akas izcēla tajā iekritušu kaķi. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa