Jaunumi

28. un 29.augustā Rīgas reģiona pārvaldes Ogres daļas Ķeipenes postenī un tā apkārtnē notika Iekšlietu ministrijas koledžu kopīgās mācības. Mācībās piedalījās Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas, Valsts policijas koledžas (VPK) un Valsts robežsardzes koledžas (VRK) kadeti un mācībspēki. Mācību pamatmērķis bija iepazīstināt koledžu kadetus ar IeM dienestu darba specifiku un taktiskajiem risinājumiem dažādās situācijās.  

Mācību scenārija ietvaros tika atstrādātas epizodes ar cilvēku glābšanu uz ūdens, cilvēku glābšanu augstumos (no koka), jo pēc taktiskās ieceres bija avarējis vieglais lidaparāts. Glābšanas darbus apgrūtināja tas, ka glābjamie, pēc mācību ieceres bija nelegālie imigranti, kuri izrādīja pretošanos. VPK un VRK kadeti atstrādāja nelegālo imigrantu pārtveršanu valsts pierobežā, kopīgi darbojoties meža vidē, veicot meklēšanas un aizturēšanas pasākumus. Mācību scenārija ieceri īstenoja katras koledžas kadeti patstāvīgi. Kadetu darbošanās, risinot scenārijā iekļautās epizodes, no koledžu mācībspēkiem tika novērtēta ar vērtējumu - ļoti labi. Mācību pirmajā dienā koledžu kadetiem lektori no VRK un VPK novadīja nodarbības topogrāfijā un orientēšanos apvidū, VPK kinologs ar meklēšanas suni parādīja interesantus paraugdemonstrējumus.

Šādas IeM koledžu mācības norisinājās trešo gadu pēc kārtas. Pirmajā gadā mācības organizēja Valsts policijas koledža, otrajā gadā mācības organizēja Valsts robežsardzes koledža un šogad mācības organizēja  Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža. Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas vārdā izsakām pateicību visiem mācību dalībniekiem un organizatoriem par ieguldījumu sekmīgā mācību norisē.

Sagatavoja: Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža