Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 18.augusta plkst. 6.30 līdz 20.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 87 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 16.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzīvokļu māju Preiļos, kur bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmā stāva telpās deg saldējuma iekārta un griesti 70m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus vēl sešus cilvēkus evakuēja. Plkst. 17.46 ugunsgrēks likvidēts. 

Šonakt plkst. 1.22 saņemts izsaukums uz Rēzeknes ielu Preiļos, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divi šķūņi zem viena jumta 35m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs. Plkst. 5.41 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 3.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka lielā platībā ar atklātu liesmu deg angāra tipa ēka. Plkst. 7.07 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt un tā kopējā degšanas platība ir 5480m2. Ugunsdzēsēji glābēji turpina strādāt notikuma vietā, lai ugunsgrēku pilnībā likvidētu.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, koki, krūmi, kūdra, meža zemsedze, labības rugāji, žogs, riepas, siena ruļļi traktora piekabē, divas vieglās automašīnas, labības kombains, pārvietojamas pirts siena, dzīvokļa logs un nojume, šķūnis, saimniecības ēka, divas dārza mājas un sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ap pusnakti saņemts izsaukums uz Balvu novada Lazdulejas pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Pērnavas ielā Rīgā atbrīvoja elektrības kastē iesprūdušu kaķi, Augusta ielā Krāslavā notvēra dzīvojamās mājas pagalmā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, bet Pļavu ielā Rēzeknē no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa