Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.augusta plkst. 6.30 līdz 14.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, gāzes vada izolācija, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, kūdra, rugāji, sausā zāle, siena ruļļi, elektrosadales skapis, šķeldošanas iekārtas motors, elektrolīnijas balsta stabs, meža zemsedze, gājēju tilts, nojume, klēts, šķūnis un divas vieglās automašīnas, kūts, dzīvojamā māja.

Vakar plkst. 13.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Lazdonas pagastu, kur ezerā bija apgāzies ekskavators. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ekskavators ezerā apgāzies uz jumta un tā vadītājam bija izdevies izkļūt no avarējušā transportlīdzekļa pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji ap avarējošo transportu izvietoja absorbējošās bonas, lai novērstu degvielas noplūdi. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts vides dienests un  Valsts policija.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Babītes novada Babītes pagastā nocēla no koka kaķi, Balvu novada Vīksnas pagastā atbrīvoja virvēs sapinušos stārķi un iecēla atpakaļ ligzdā, bet Rēzeknē atbrīvoja starp loga rāmi un vērtni iesprūdušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa