Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.augusta plkst. 6.30 līdz 8.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 11.28 tika saņemts izsaukums uz Ķeguma novada, kur dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka 6m2platībā deg vieglā automašīna. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 13.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur kādā daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija degušas sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās, bet tajā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, ogles, skaidas, sausā zāle un elektrības kabelis, meža zemsedze, sadzīves mantas, labības rugāji, zaru kaudze, pirts un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa