Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.augusta plkst. 6.30 līdz 2.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 11.43 Valsts meža dienests (VMD) piesaistīja VUGD palīdzību ugunsgrēka dzēšanā Mazsalacas novada Ramatas pagastā, kur lielā platībā dega purvs un mežs. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka uguns strauji izplatās un degšana notiek ar atklātu liesmu. Šobrīd no VUGD notikuma vietā iesaistīti vairāk nekā 80 ugunsdzēsēji glābēji ar specialajām ugunsdzēsības automašīnām. Kā arī ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistīti brīvprātīgie ugunsdzēsēji no apkārtējiem novadiem un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopters dzēšanai no augšas.

Savukārt ap plkst. 15.00 VMD piesaistīja VUGD palīdzību ugunsgrēka dzēšanā Salas novada Salas pagastā, kur lielā platībā deg mežs. Ugunsdzēsēji glābēji dzēšanas darbus turpināja līdz tumsai. Šobrīd notikuma vietā dzēšanas darbus veic VMD un VUGD resursi tiks piesaistīti atkarībā no laikapstākļiem un nepieciešamības.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka stumbrs, meža zemsedze, sausā zāle, zaru kaudze, siena ruļļi, labības lauks, kūdra, niedres, sadzīves mantas, laivas motora nodalījums, divas vieglās automašīnas, traktora piekabe, transformators un noliktavas siena, kioska jumta pārsegums, šķūņa siena, garāža, pirts un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.  

Ap plkst. 15.00 saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Stradu pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot skaņas signālus, ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam norādīja pareizo virzienu izejai no meža.

Vakar ap plkst. 13.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rucavas novadu, kur pēc aculiecinieku teiktā, cilvēks peldējis uz ūdenstilpes otru pusi, bet apmēram 20 metrus no krasta pazudis. Notikuma vietā darbu uzsāka ūdenslīdēji un apmēram 30 metrus no krasta atrada noslīkušo cilvēku, nogādāja krastā un nodeva Valsts policijas (VP) darbiniekiem.

Līdztekus vakar Krustpils novadā no ezera ugunsdzēsēji glābēji izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva VP darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Matīsa ielā Rīgā atbrīvoja notekcaurulē iesprūdušu kaķi un nogādāja veterinārajā klīnikā, Maskavas ielā Rīgā veterinārajā klīnikā nogādāja dubļos iestigušu lapsu, Salnas ielā Rīgā glābēji atbrīvoja zem grīdas ielīdušu kaķi, Noras ielā Daugavpilī atbrīvoja akā iekritušu čūsku un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa