Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.jūlija plkst. 6.30 līdz 1.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 61 izsaukumu – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu un 32 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 11.51 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krustpils ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu divos celtniecības konteineros deg atkritumi 40m2 platībā, katlu mājas konteineris 10m2 platībā un divi konteineri ar atkritumiem un naftas pārstrādes šķidrumu 60m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 15.58.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, sausā zāle, zaru kaudze, labības rugāji, kūdras kaudze, elektrības rozete, elektrības stabs, elektrības vadi, griestu pārsegums un skapis, vieglā automašīna, traktors, saimniecības ēka, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Salacgrīvas novada Liepupes pagastā no akas izcēla čūsku un palaida brīvībā, Dzintaru ielā Ventspilī no koka nocēla kaķi, Melnsila ielā Rīgā atbrīvoja notekcaurulē iestrēgušu putnu, bet Krasta ielā Rīgā upē atradās ievainota kaija, kuru ugunsdzēsēji glābēji notvēra un nogādāja veterinārajā klīnikā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa