Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.jūlija plkst. 6.30 līdz 13.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jelgavu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dārza māja 12m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc mediķu apskates darbu turpināja. Plkst. 18.15 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siena kaudze, koks, sausā zāle, meža zemsedze, zāles kaudze, elektrības balsts, motors, divas vieglās automašīnas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Kocēnu novada Dikļu pagastā, kur dega meža jaunaudze un mežs vairāk nekā 2 hektāru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 17.15, bet plkst. 23.16 šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus VUGD darbinieki pabeidza un dzēšanas darbus turpina Valsts meža dienests.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Dubultu ielā Rīgā no koka nocēla kaķi, Bruņinieku ielā Rīgā tika atbrīvots putns, kurš saviem spēkiem nevarēja izkļūt no ēkas, Brīvības ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, bet Limbažu ielā Valmierā atbrīvoja jumta kārbā iestrēgušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa