Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūlija plkst. 6.30 līdz 12.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, meža zemsedze, elektrības rozete, vieglā automašīna un dzīvojamā māja. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Pāvilostas novada Vērgales pagastā, kur 400m2 platībā dega sausā zāle. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 21.26, bet plkst. 23.11 ugunsgrēks likvidēts.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kurzemes prospektā Rīgā atbrīvoja veļas auklā sapinušos kaiju, Ģimnastikas ielā Rīgā atbrīvoja pagraba šahtā iekritušu kaiju, Zemturu ielā Mārupē atbrīvoja starp logu un balkonu iesprūdušu putnu, Rēzeknes ielā Līvānos atbrīvoja dzeloņstieplēs sapinušos suni, bet Mārupes ielā Rīgā un Zvaigžņu ielā Jūrmalā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa