Jaunumi

No šodienas, 10. jūlija, līdz 23. jūlijam notiks jauno studentu uzņemšana Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā (UCAK), kur mācības ietver ne tikai teorētiskās lekcijas, bet arī aktīvas un aizraujošas praktiskās nodarbības.

Pēc vidusskolas absolvēšanas topošajiem studentiem ir iespēja bez maksas iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un kvalifikāciju – ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķis. Studijām UCAK studiju programmā "Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” ir vairākas priekšrocības:

studijas ir par valsts budžeta līdzekļiem; mācību ilgums ir tikai 3 gadi; students tiek uzņemts arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), līdz ar to studiju laikā saņems stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; mācību laikā nebūs tikai jāsēž skolas solā, bet būs arī jādarbojas praktiski gan piedaloties ugunsgrēku dzēšanā, gan glābšanas darbu veikšanā; pēc koledžas pabeigšanas, absolventam ir garantēta darba vieta VUGD kā ugunsdzēsības daļas/ posteņa komandierim, vada komandierim vai ugunsdrošības uzraudzības inspektoram.

Pēc dokumentu iesniegšanas nākamais solis ir iestājpārbaudījumu kārtošana, kas notiks no 7. līdz 10. augustam. Rezultāti tiks paziņoti 10. augustā un jau 16. augustā notiks pārbaudes izturējušo reflektantu reģistrācija.

Pēc UCAK absolvēšanas turpmāk ir iespēja bez maksas iegūt otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un ugunsdrošības un civilās aizsardzības inženiera kvalifikāciju, studijas turpinot Rīgas Tehniskās universitātes programmā “Ugunsdrošība un civilā aizsardzība”.

UCAK dibināta 2002. gadā un tās darbības mērķis ir sagatavot speciālistus darbam VUGD un citos ugunsdrošības, glābšanas un civilās aizsardzības dienestos un formējumos, kā arī iestādēs un komercsabiedrībās.

 

Plašāka informācija par uzņemšanu, reģistrāciju, konkursu un rezultātiem pieejama šeit:  www.ucak.vugd.gov.lvsadaļā – reflektantiem vai pa tālruni 67803513.

 

Nāc studēt uz Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu un esi daļa no VUGD jau pirmajā skolas dienā!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa