Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.jūnija plkst. 6.30 līdz 13.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.07 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzekni, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas kāpņu telpā deg elektrības vadi un trīs elektrības skaitītāji 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.41 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena kaudze, skaidu kaudze, meža zemsedze, riepas, elektrības līnijas balsts, elektrības vadi, skeitborda rampa, divas vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas jumts, saimniecības ēkas jumts, palīgtelpa un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Tērces ielā Salacgrīvā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā mežā, bet Siguldas novada Allažu pagastā un Bauskas novada Codes pagastā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa