Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21. maija plkst. 6.30 līdz 22. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 61 izsaukumu – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Klaipēdas ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs piedūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.41 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī plkst. 4.00 saņemts izsaukums uz Mārkalnes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu neapsaimniekota ēka 495m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 7.20.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, pērnā zāle, meža zemsedze, zaru kaudzes, skaidu kaudzes, niedru krāvums, kūdra, elektrības sadales skapis, elektrības skaitītājs, sadzīves mantas, elektrības instalācija, apgaismes ķermenis, riepas, divas vieglās automašīnas, divstāvu mājas ārsiena, piebūve un sēta, pirts, četri šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ventspils ielā Rēzeknē izcēla kaķi no piecstāvu dzīvojamās mājas pagraba lūkas, bet Smiltenes novada Launkalnes pagastā no kanalizācijas bedres izcēla govi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa