Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. maija plkst. 6.30 līdz 16. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī plkst. 2.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Maltas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 150m2 platībā. Plkst. 5.12 ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, dvielis, salmi, kūla, koka celms, griestu lampa, tējkanna, elektrosadales skapis, mežs, divas vieglās automašīnas, ēkas jumts, dārza māja, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Liepājā un Rīgā no koka nocēla kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja tikt lejā, Siguldā atbrīvoja dzīvojamās mājas loga atvērumā iesprūdušu kaķi, Rīgā atbrīvoja ēkas ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, bet Aizkrauklē notvēra sabiedriskā ēkā ieklīdušo čūsku un palaida to brīvībā mežā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa