Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. maija plkst. 6.30 līdz 11. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 75 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 20.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dārza māja pilnā 25m2 platībā. Pie ēkas atradās viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt, veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 21.32 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, skaidas un degviela mucā, zaru kaudze, bez uzraudzības uz plīts atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, veļas mašīna, ģērbtuve peldvietā, divas vieglās automašīnas, divas neapsaimniekota ēkas, divas saimniecības ēkas un četras garāžas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa deviņus kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 8,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlušies Salaspils novadā Salaspils pagastā, kur pērnā zāle dega piecu hektāru platībā.

Vakar Dzirnavu ielā Saldū ugunsdzēsēji glābēji no Cieceres upes izcēla vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa