Jaunumi

Šodien, 8.maijā, plkst. 13.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) SIA “Tolmets” uzņēmuma teritorijā rīko taktiskās mācības Silikātu ielā 5, Rīgā, kuras ietvaros tiks izspēlēta scenārijs par liela ceļu satiksmes negadījuma norisi un ar to saistītajiem glābšanas darbiem. Aicinām iedzīvotājus nesatraukties, redzot operatīvos transportlīdzekļus pārvietojoties ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka slidena ceļu seguma dēļ ir noticis ceļu satiksmes negadījums – veicot apdzīšanas manevru pirms pagrieziena, mikroautobusa šoferis nenovaldīja savu automašīnu un iebrauca pretī braucošā spēkratā, tādējādi izraisot avāriju un tajā iesaistot vēl trīs automašīnas. Tā kā ceļu satiksmes negadījumā cietuši vairāki cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji veic cilvēku glābšanas darbus un sniedz pirmo palīdzību līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ierašanās brīdim.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī praktizēt veikt un vadīt ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas pasākumus. Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Valsts policijas un NMPD.

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa