Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.maija plkst. 6.30 līdz 8.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 23.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu mūra ēkas pirmais, otrais stāvs, jumts, malkas šķūnis un piebūve ar kopējo degšanas platību 398m2. Pirms  VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Plkst. 3.13 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, koka sols, mežs, elektrības vadi, elektrības rozete, saimniecības ēka, dzīvojamās mājas ārsiena, dzīvojamās mājas balkons, četras dārza mājas, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 16 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 3,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Ķekavas novada Ķekavas pagastā, kur dega pērnā zāle un niedres divu hektāru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Rīgas ielā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja šķūņa jumta konstrukcijās iesprūdušu kaķi, Alūksnes novada Mālupes pagastā atbrīvoja kūtsmēslos iestigušu zirgu, Ropažu novadā un Jūrmalā no kokiem nocēla kaķus, bet Ģertrūdes ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, Valdeķu ielā Rīgā notvēra dzīvojamās mājas balkonā esošu žurku un palaida brīvībā, bet Tallinas ielā Rīgā atbrīvoja dzīvoklī aiz krāsns ielidojušu putnu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa