Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 4.maija plkst. 6.30 līdz 7.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 174 izsaukumus – 90 uz ugunsgrēku dzēšanu un 50 uz glābšanas darbiem, bet 34 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 20.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tomsona ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā mājā deg pagraba telpu nodalījumi un sadzīves mantas 40m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba 19 cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus no piedūmotās ēkas evakuēti septiņi cilvēki. Plkst. 00.15 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 22.46 tika saņemts izsaukums uz Jersikas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg grīda un starpstāvu pārsegums 4m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Līdztekus no ēkas trešā stāva evakuēti trīs cilvēki. Plkst. 23.47 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, meža zemsedze, zaru kaudze, riepas, sadzīves mantas, durvis, krāsmatas, garāžas vārti, četras vieglās automašīnas, kravas automašīna, dīvāns un siena, vējtveris, logs, loga rāmis, dzīvojamās mājas jumts un jumta konstrukcijas, trīs dārza mājas, siltumnīca, šķūnis, divstāvu dzīvojamā māja, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajās dienās reģistrēti 29 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā astoņi hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Balvu novada Tilžas pagastā, kur pērnā zāle dega trīs hektāru platībā.

Naktī uz sestdienu Atmodas bulvārī Liepājā no ūdenstilpes ugunsdzēsēji glābēji izcēla noslīkušu cilvēku, bet sestdien Mālpils novadā noslīkušu cilvēku izcēla no akas. Abos gadījumos noslīkušie cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt steidzās palīgā bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem – Madonas novadā izcēla meliorācijas grāvī iestigušu govi, Ganu ielā Rīgā no četrstāvu mājas jumta nocēla kaķi, Smiltenes novadā no koka nocēla kaķi, Viļānu ielā Rīgā kaķi nocēla no autobusa riepas, bet Aizputē atbrīvoja ēkas konstrukcijās iesprūdušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa