Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.maija plkst. 6.30 līdz 3.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 64 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 15.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Prūšu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva redzami dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, bet astoņus evakuēja. Plkst. 16.44 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 2m2 platībā dega dīvāns.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, niedres, zaru kaudze, malka, sodrēji ēkas dūmvadā, četras vieglās automašīnas, divas neapsaimniekotas ēkas, kūts jumts, dārza māja, šķūnis, dzīvojamās mājas starpsiena un griesti. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Jūrmalā, kur 300m2 platībā dega neapsaimniekota ēka. Ugunsdzēsēji glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst. 15.51 un plkst. 15.51  ugunsgrēks tika likvidēts.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa