Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.aprīļa plkst. 6.30 līdz 25.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbu veikšanu, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 9.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Zaļenieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 90m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 15.15 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrolīnijas balsts, zaru kaudze, elektromotors un termo eļļa, divas vieglās automašīnas, saimniecības ēkas ārsiena un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 12 kūlas ugunsgrēki, kuros izdega vairāk nekā 8,7 hektāri. Platības ziņā lielākai kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpils novada Demenes pagastā, kur pērnā zāle dega 4 hektāru platībā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Aveņu ielā Daugavpilī atbrīvoja piecstāvu dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā ielidojušu putnu, Auces novada Bēnes pagastā atbrīvoja elektrības vados sapinušos stārķi, Jāņa Čakstes ielā Dobelē un Nākotnes ielā Stendē no kokiem nocēla kaķus, bet Krišjāņa Barona ielā notvēra ūdensžurku, kas atradās pie dzīvojamās mājas pagraba loga un nogādāja pilsētas kanālā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa