Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.aprīļa plkst. 6.30 līdz 20.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 15.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Sergeja Eizenšteina ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājas logā bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka daudzstāvu mājas devītā stāva dzīvoklī dega istaba 15m2 platībā, balkoni – 10m2 un bēniņu siltinājums 5m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji evakuēja trīs cilvēkus. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 19.13.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, traktors, mikroautobuss, šķūņa jumts, šķūnis un sadzīves priekšmeti, vienstāvu neapsaimniekota ēka, kā arī sodrēji ēkas dūmvadā.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 21 kūlas ugunsgrēki, bet šogad jau 1445! Vakar izdega vairāk nekā 4,7 hektāri Latvijas zemes, bet plašākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Lidlauka ielā Rīgā, kur pērnā zāle dega 1,5 hektāru platībā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar Engures novada Smārdes pagastā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja suni, kurš bija iesprūdis zem šķūņa lieveņa, un nodeva saimniekam. Savukārt Zilupes ielā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa